Vi klipper håret själva och sparar pengar.

klippa_hår_hemmaJag har blivit en fena på att klippa hår åt Herr Investerare. Det går bättre och bättre för varje gång. I början fick vi köra med ”blir det inte bra så får vi raka av allt”, men det har gått bra hittills. Och på vintern kan man ju ha mössa på. Jag klipper honom varannan månad så att det inte hinner bli alldeles för långt och jobbigt för att klippa. Lättare att behålla samma frisyr också, bara att finslipa.

Jag brukar börja med 25cm kammen på hårklipparen och bara köra det mesta rakt av. Sedan väljer jag en lite mindre kam på 16cm och kör det som ska vara lite kortare, sedan ännu mindre kam för att skapa lite volym och lager. Annars kan bakhuvud se platt ut om man kör samma kamlängd! På sidorna måste jag var försiktigt för annars kan det ser lustigt ut.

Herr Investerare klipper också åt mig. Använder en lång påsklämma för att hålla ihop håret i bak och använder sedan hårklippare för att snippa av topparna. Och voila så blir topparna raka och fina igen. Mycket pengar att spara genom att vi klipper oss själva. Vågar ni klippa håret åt varandra eller klipper ni hos frisör? Eller klipper själv kanske?

2 Comments

  1. Sparsessan

    Jag önskar vi kunde klippa varandra eller ha någon kompis som kunde göra det billigt men tyvärr inte. Klipper mig kanske 3 ggr/år och har slutat färga det så det blir inte allt för dyrt ändå.

    1. Lyckliga investeraren (Post author)

      Det var tråkigt att inte ha någon som kan. Men då får du uppleva lite lyx hos frisören :)

Comments are closed.