The simple path to wealth – bokrecension.

the-simple-path-to-wealth
The simple path to wealth av JL Collins är perfekt för helt nybörjare i investeringsvärlden. I boken går han igenom varför det är så viktigt att bygga F-you pengar, hur man ska tänka på aktiemarknaden och om pengar, och hur man bygger upp en förmögenhet på ett enkelt sätt.

Spend less than you earn—invest the surplus—avoid debt

Hans råd om marknaden är att det kommer vara många börskrascher, resan kommer inte vara smidig men den återhämtar sig alltid igen. Det gäller att ha ett stort tålamod och behålla lugnet när paniken bryter ut.

I början av sin resa bör man spara 100% i aktiemarknad för aggressiv byggande av förmögenhet. Han föredrar lågprisindexfonder och är stor förespråkare av Vanguard indexfonder. Närmare vid pensionering bör man minska risken genom att ha med obligationsfond i sin portfölj och då kan det ser ut så här: 75% aktier, 20% obligationer, 5% kontanter.

Du också kan bli lurad kapitlet är jätteintressant och lärorikt. Det finns att läsa på hans blogg.

Om du vill förstå investering och aktiemarknad kan du läsa hans Stock series. Man kan läsa det mesta från hans blogg, men med boken får man bättre översikt och lättare att följa med.

Boken finns på Adlibris.