Sparande översikt för januari.

sparande-översikt

Så här ser aktiernas utveckling ut sedan starten oktober 2014, förutom 2 stycken Kinnevik som jag fick vid köpet av boken vägen till din första miljon, september 2010.

  • H&M +21%
  • MQ +1%
  • Kinnevik +74%

Portföljens marknadsvärde: 18 354kr
Buffertsparande: 15 176,29kr

Nu ska jag verkligen inte nalla på mina besparingar. Jag känner mig så naken utan besparingar. Första prioritering i år är att betala av kreditkortsskulderna och ha ett buffertsparande på 60 000kr. Provperioden på YNAB budgetprogrammet är slut så nu har jag köpt den. Jag får lära mig att budgetera in små roliga saker. Kan jag ta hand om budgeten så faller resten sig in fint. Budget är som ett träd som ger frukt. Det är min nya mantra. Vill ni köpa YNAB så kan ni klicka på denna referallänk så får man 6 dollar rabatt. Och jag får 6 dollar, win-win för oss båda!

Jag tvekade lite att dela med mig hur mycket jag har sparat ihop för egentligen spelar det ingen roll hur mycket man har, utan någon form av besparingar är bra överhuvudtaget och vara nöjd att man har gjort ett bra jobb. Jag har sett att många privatekonomibloggar kan lägga undan en hel del med pengar för att de har höga löner. Det är lätt att jämföra sig med andra att de har lyckas spara så mycket, men tänk på din egen resa så kommer resten att klaffa sig.