#sparadkrona.


Min favorit pod är Sparpodden men det är synd att Günther Mårder ska sluta. Nu har jag skickat in ett tips angående #sparadkrona. Jag hoppas att Günther testar denna kreativa idé som kommer från herr investerare.

När man handlar i mataffären och ska betala så kan man spara några ören på att antingen betala med kontanter eller kort pga öresavrundning till närmsta krona. Så om en vara kostar 12,60kr väljer man att betala med kort. Med kontanter blir öresavrundningen uppåt till 13kr, förlust med 40öre. Med andra ord, välj kort om öressumman är 50öre och uppåt. Välj kontanter om öressumman är 49öre och lägre. Tänk hur många kronor man kan spara om man betalar alla varor var för sig! ;) Man kanske kan få ihop till årsavgiften på kortet. Någon som vill testa denna idé?

Kom på en sak, vad händer när man återlämnar varan som man betalar med kort och får tillbaka pengarna i kontanter? Då tjänar man 40 öre. Detta funkar i vissa butiker där man kan välja om att få tillbaka på kort eller i kontanter.