Portföljfördelning-augusti 2015.

portfölj-fördelning-augusti-2015

Vår största innehav är H&M och hotellfastighetsbolaget Pandox. Vi räknar inte med 2 st Kinnevik här. Den här månaden sålde vi alla innehav i Dustin och tog in Starbreeze, Enzymatica och JLT Mobile Computers i portföljen som kryddor. Starbreeze och Enzymatica har jag följt med ett bra tag.

Jag gillar Starbreeze och deras affärsmodell efter att ha sett denna video där VD Bo Andersson Klint presenterade bolaget under år 2013. VR-glasögon är på gång, spelet the walking dead släpps någon gång nästa år, och samarbete med Lions gate för att lansera VR spelet John Wick. Allt kan gå åt andra sidan också, men vi har förtroende för Vd.

Som jag skrev tidigare, jag gillar Enzymatica förkylningsspray. Den är effektiv. Det går bra i Sverige, omsättningen ökar, men det verkar ha gått lite trögt i England. Det tar tid att expandera internationellt så tålamod krävs.

JLT är inte direkt spännande, företaget utvecklar stryktåliga datorlösningar som behövs i tuffa miljöer, såsom gruvdrift, hamnar, utomhuslogistik, frysförvaring, skogs- och jordbruk mm. Största ägare är grundare Jan Olofsson med familj, som har bakgrund inom militärelektronik.