Lycklig nu.

current-reality-goal-656px
Man har ett mål, och misslyckas så börjar man om. Känner ni igen er? Om man inte ändra sitt beteende så blir det samma resultat, för att man var så insnöad i fel tankesätt. Att uppnå en miljon för att sedan pusta ut och blir lyckligt är inte alltid fallet. Allt handlar inte bara om pengar utan det handlar om att leva och planera för nuet och finna lyckan i den situation man befinner sig i. Kan man inte bli lyckligt nu så kan det bli nog svårt att vara det när målet sedan är uppnått. Man är ständigt på jakt efter nästa mål eller dröm. Jag menar inte att man ska sluta planera för framtiden utan inkludera nuet också.

Ett exempel, om man har 100kr till en fika. En del kanske lägger undan de där 100kr direkt till sparande och struntar i fikande för målet att bli miljonär är viktigast, även om de var jättesugna på fika. Då glömmer de bort nuet. Man ska inte vänta med att ha kul tills man fyller 65 och strunta i sina känslor till dess. Men däremot om man nyligen fikat så är det slöseri med pengar för man kan inte ha kul hela tiden utan måste tänka på framtiden också. Nuet och framtiden behöver balanseras ut.

En del av mitt mål har varit att spara ihop till en miljon, men det är så himla frusterande och avlägset. Det är säkert många av er som känner sig så? Förut har jag bara fokuserat på framtiden och glömt bort att leva i nuet och därför lyckades jag aldrig. Jag sparade ihop en massa pengar men de försvann lika snabbt. Även om jag inte har så mycket sparande som jag skulle vilja ha känner jag mig lyckligare nu, för jag känner mig trygg att jag har en bra grund att stå på.