Hur blir man grymt rik på aktier?

bli_grymt_rik_pa_aktier_ander_haskel

Alla kan bli rika på aktier – det gäller bara att inte ha för bråttom
– Warren Buffett

Jag önskar att det fanns en sådan bok som bli grymt rik på aktier för flera år sedan när jag blev intresserad av aktier. Då skulle jag inte ha gjort så många förlustaffärer. Författaren Anders Haskel har nära 30 års erfarenhet i finansbranschen och i boken ger han läsaren tips om hur man bäst lyckas med aktieplaceringar och hur man ska välja rätt företag, som att leta bolag med stark historik och god långsiktigt utdelningskapacitet.

Man kan skapa en förmögenhet genom att äga aktier i bra företag under lång tid. Standard tips för nybörjare är att börjar med en billig indexfond. Sedan kan man börja med aktier och titta på de stora investmentbolagen på börsen. Boken handlar inte om snabba klipp och bli rik snabbt. Grundläggande kunskaper från Aktiespararnas gyllene regler ekas här. Tålamod och långsiktighet krävs. Skydda dina pengar från avgifter och förluster, är två viktiga punkter. Ta rimliga risker och försöker inte fånga de stora vinnarna. Att undvika förhoppningsbolag är lika viktigt som att hitta vinnaraktier.

Så hur blir man grymt rik på aktier då? Förutom de nämnda ovanstående, är det genom att bland annat förstå att det är ränta på ränta som bygger din förmögenhet, har disciplinerad strategi, och förstå psykologiska fallgropar och utmaningar. Och låta tiden jobbar för en. Intressant är att barnbidraget kan växa till 6 miljoner kronor fram till barnets pensionering på 65-årsdagen, med 18 års sparande räknad, och med en avkastning på 6%. Fascinerande med ränta på ränta effekten.

Boken ger en bra överblick och grundläggande kunskaper i aktieplaceringar. Bäst för nybörjare. Här ger Anders mer tips på stora analysdagen Göteborg och i Malmö.

Boken hittar du här: Adlibris, Cdon

2 Comments

  1. FrökenSpara

    Tack!

    Den här borde jag läsa, jag får skriva upp den på min lista med böcker som bör läsas, jag har en del där men det är alltid bra med mer kött på benen. :)

    1. Lyckliga investeraren (Post author)

      Ja, man lär sig alltid något nytt, annars är det alltid bra med repetition :)

Comments are closed.