Handelsbanken – från Ja tack till Nej tack.

bank
Det är inte enkelt att byta till handelsbanken. Jag och Herr Investerare skulle hjälpa min mamma att byta bank men det har varit helt omöjligt att byta till Handelsbanken. Ok, inte bokstavligen omöjligt, men det var krångligt! Upplever att de har dåligt service. Vi tänkte att det vore skönt att vi alla har samma bank, mamma, jag och herr Investerare. Vi tog kontakt med banken 2 gånger sedan gav vi upp. Det skulle kräva alldeles för mycket tid och tålamod som vi inte hade.

Vi alla gick tillsammans till handelsbanken för att öppna ett nytt vanlig konto till henne, för att sedan sakta och säkert flytta över allting till handelsbanken. Det fick vi inte göra utan det vill de göra åt oss för att vi ska få bättre service. Hon rekommenderade att vi skulle ringa och boka tid för det, s.k. rådgivning för att hjälpa oss att bli kund och flytta över allt från nuvarande bank. I mitt huvud snurrade det att vi skulle få träffa en bankförsäljare, vilket betyder att de vill sälja på henne bankens sparprodukter som pensionsparande och fonder. Då ifrågasatte vi hur det kan det var bra service när kunden inte få bestämma själv och inte lyssna på vad kunden vill? Banktjejen hänvisade återigen till policyn att det var bästa för kunden. Ok, de kommer att sköta allting åt henne tänkte vi.

Så vi ringde och skulle boka en tid men då var det en annan visa, att vi måste gå tillbaka till bankkontoret för att hämta en ”önskan att bli kund”-blankett. Då snurrade det i huvud igen, varför gav inte banktjejen oss en blankett första gången? Vi måste också bifogar dokument som autogiro räkningar, bankutdrag och vart man får lön ifrån (alltså lägga ner en massa jobb för att kunna skicka in blanketten). Det innebär att vi måste göra allt jobb själv ändå. Det skulle ha varit smidigare för oss att bara öppna ett konto i början utan tidslöseri. Då skulle vi kunna hjälpa min mamma i vår egen takt, när vi hade mer tid. Efter att man skickat in blanketten bestämmer de om man får byta bank eller inte, det är inte helt säkert att man får det nämligen. Vilken bank vill inte ha flera kunder? Det hela slutade med att mamma och jag bestämde att handelsbanken inte var rätt bank för henne pga allt krångel.

När vi öppnade konto för oss första gången gick det på en gång, bortsett från ett fel att banktjejen hade öppnat ett fel konto åt herr Investerare. Då fick herr Investerare öppna ett konto själv genom deras internetbank. Senare upptäckte vi att det inte alls var bra med att öppna ett konto via internetbanken för det går inte att överföra pengar till det konto från vissa företag, för att den inte hittar clearing nummer eftersom numret inte var knutet till något lokalt kontor.

Det verkar inte finnas några riktlinjer hur de ska jobba där, vi har bara upplev krångel. Nu ska vi byta bank så vi undersöker vidare. Vad har ni för erfarenheter? Vilken bank är bra?