Det bästa sättet att ändra våra vanor?

omgivningThere’s just one way to radically change your behavior: radically change your environment.
—Dr. B.J. Fogg, Director of Stanford Persuasive Lab.

Det bästa sättet att ändra våra vanor? Det är genom att konrollera våra miljö. Vill du spara mer? Vill du leva sund? Sätt igång och skapa en uppmuntrande och inspirerande miljö. Guy Spier berättade i sin bok the education of a value investor om sina förvandlingar från att driva av girighet till att bli en ödmjuk värdeinvesterare, genom att lära sig från Warren Buffett och ändra sin omgivning. Inom ett år efter ett lunchmöte med Buffett bestämde Guy sig att flytta från Manhattan som är en girig och avundsjuka stad till lugnare Zurich. Där han kan utveckla sin bästa version av sig själv.

Vi behöver inte flytta från orten som Guy gjorde. Det finns andra sätt att skapa en idealisk omgivning. Ett riktigt bra tips via fröken spara är att skapa lösenord som påminner dig om dina mål och drömmar. Upprepar lösenord varje dag och det blir som ett positivt mantra för att lyckas. Även om du inte medvetet tänker på det så blir det som en påminnelse för dina målsättningar.

2 Comments

  1. FrökenSpara

    Tack för länken :)

    Och den där boken låter ju också bra! Får sätta den på väntelistan också… men det kommer att ta ett tag för snart startar mitt köpstopp. Om inte några av de böcker du har rekommenderat finns på biblioteket :)

    1. Fru Investerare (Post author)

      Nej tyvärr finns den här inte på biblioteket, men de svenska böcker som bli grymt rik på aktier, klirr i kassan, investeringsboken och miljoner på spåret finns på på biblioteket.

Comments are closed.