Boosta sparglädjen varje vecka.

boosta-sparglädjen
Det är rätt så tråkigt att spara eller hur? Ibland kan jag känna mig så. Jag vill spara mer men samtidigt har jag en förkärlek till vackra ting. Vi ska experimentera med att spara varje vecka istället för en gång i månaden vid lön. Fördelen borde vara att man uppehåller sin sparglädje och eventuellt kunna hålla fingrarna borta från onödig konsumtion. Planen är att betala alla räkningar som kommit in och det som blir över av lönen delas upp på 4 veckor, som att ge sig själv en veckolön med andra ord. Varje vecka tar vi ut 1000kr för maten och det som blir kvar på kontot åker in på sparkonto. Blir det matpengar över den veckan åker de också in till sparkontot. Veckan efter gör vi om samma sak.

Glädjekvoten på sparande ökar och som effekt så borde konsumtionsbegäret minska eftersom man behöver inte konsumera för att bli lycklig. Sparglädje med 4x hävstång med andra ord!

2 Comments

 1. FrökenSpara

  Nej, nej… det är jättekul att spara. :)
  Fråga mig inte vart det kommer ifrån. Jag som gillade att spendera, tokgillar nu att spara. :)

  Det kan ju vara ett sätt att få igång sitt sparande att göra som dig/ni! :) Man får prova sig fram eller så får man vara nöjd att man sparar något, (om jag fattar det hela rätt så sparar du men vill spara mer?!). Eller gå med i någon utmaning någon månad. Ett tips! Frivid42 startar snart en utmaning!

  Hoppas ni hittar ett sätt som funkar! :)

  1. Fru Investerare (Post author)

   Japp det stämmer att vi vill maximera sparande :) Ska ta och och kika in hos Frivid42.
   Kanske kan du knepa ihop en post på din blogg varför du gillar att spara mer än att spendera? :)

Comments are closed.