Automatiskt sparande med enkelhet

201709-rapport

Vår besparing har minskat rejäl. Jag tror som mest så låg vi och nuddade kring 100 000kr förra året. I år har pengarna bara runnit ut efter ett par omlokaliseringar så i dagsläge har vi total 41117kr sparande i form av aktier, fonder och kontanter.

Under tiden så växte våra behov av att leva ett lite enklare liv. Allting behöver inte vara lyx, komplicerad och tidskrävande. Jag tänker speciellt på matlagningen. Denna månad har vi följt tips från Fantastiska Farbror Fri och räknar restaurangmat som nöje. Här kan vi minska kostnader med några tusenlappar lätt. Nästa steg är att undvika köpa dyra paketmat från mataffärer. Vi kan säkert öka vår sparkvot ytterligare.

I normalt fall brukar lunchlådan vara från gårdagens middag, men vi försöker göra det ännu enklare genom att laga en maträtt som räcker till 5 lunchdagar. För att vissa dagar hinner man helt enkelt inte laga mat eller har lust att göra det. Då kan vi välja nånting enklare att äta till middag som inte behöver tillagas. De dagarna vi lagar mat, ser vi till att maten blir över till vår nästa middag också. På så sätt slipper vi stressa oss med matlagning varje kväll och lagar varannan kväll istället, plus att lunchen alltid är ordnad.

Så här ser det ut den här veckans lunch för oss, 1/2 ravioliburk för mig och macka med jordnötssmör och marmelad för maken, varje dag i 5 dagar. Willys hade extra pris på kyckling förra veckan så middag till kväll och imorgon blir kokt kyckling med knorr Café de Paris-sås och kokt potatis/ris till.

När vi siktar på enkelhet så blir sparandet automatiskt. Nästa månad ska vi försöka föra en kassabok för att se hur mycket pengar vi har lagt på maten.

P.S.
Vi byter namn på bloggen till lite enklare, aktiemiljonär.com och hoppas ni vill följa med oss dit. Vi kommer att dubbelpublicera inläggen ett litet tag framöver och så småningom avsluta den här bloggen. Så glöm inte bort att uppdatera era bokmärken :)